Бездомник лежи в безпомощно състояние с часове на стълбите, няколко часа търсят помощ

42-годишен бездомник лежи на студа на стълбите в жилищен блок в „Овча купел“ 2 с часове. Случаят е от 7 декември и за него разказаха от Caritas Bulgaria. Медицинска сестра от „Мобилна грижа за бездомни в София“ е повикана да се погрижи за страдащия, който е бил в безпомощно състояние.

Мъж от блока в столичния квартал разказал, че бездомникът на име Иво е бил оставен от линейка на „Пирогов“ с болнично одеало. Медицинската сестра започва да търси съдействие от институциите и накрая бездомникът отново е приет в лечебното заведение.

„Отидохме на адреса, където заварихме бездомния мъж да лежи на стълбищната площадка в безпомощно състояние. При опит да го вдигнем да седне се оказа, че той не може да се изправи, не може да седи, защото не може да пази равновесие дори и седнал.

Имаше изкривено надясно лице, нечленоразделна реч и при опит да пипне с пръст носа си – не успя. Беше със смъкнати панталони, без връхна дреха и без една обувка, легнал настрани и молещ за вода“, разказва медицинката сестра на Caritas Bulgaria.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share