Баща се закани да убие дъщеря си, изпратил снимка на нож на класната й

Баща се закани да убие дъщеря си, изпратил снимка на нож на класната й

Мъж от Пловдив бе осъден на затвор след серия тормоз над бившата си, детето и служител на полицията под тепетата. Той е признат за виновен за закана у убийство на длъжностно лице.

Всичко започнало през 2016 година, когато пловдивчанинът и съпругата му решават да се разведат след серия от скандали, заплахи и дори физическо насилие. Двамата имали дъщеря, която съдът отсъдил да бъде гледана от майката. Съставен бил режим за посещения и срещи между детето и родителят му.

През 2017 година майката започва връзка с друг мъж. Не след дълго те сключват брак и им се ражда момченце. Неудовлетворен от живота на бившата си, мъжът започнал тормоз над жената, а и към детето. Той е причаквал момичето пред училище, въпреки че не било ден за свиждане. Стигнало се до там, че пловдивчанинът заплашил със смърт собствената си дъщеря, пише Traffic News. Един ден той изпратил съобщението до класната на детето, с който заплашвал да убие дъщеря си ако тя не признае родителския му авторитет. Освен текст имало и снимка на нож. Подаден бил незабавен сигнал до Агенцията за закрила на детето. Оказало се, че само седмица по-късно отново е бил подаван сигнал, но до Национален телефон за деца в риск. В него било съобщено за опит за убийство над дете – момиченцето на разведените родители.

Наложило се майката да поиска незабавна защита за себе си и детето от агресивния й бивш съпруг. Момичето се отдръпнало от родителя си, дори му върнала подарения от него телефон.

Една вечер, докато се ровил в апарата, мъжът попаднал на странен файл. Бил запис, на който се чува гласа на дъщеря му и пастрока й. Аудиото не се понравило на пловдивчанина и той подал сигнал в Първо районно за сексуално престъпление срещу дъщеря му. Конкретно – блудство спрямо детето от пастрока му.

Случаят бил поет от млад и амбициозен разследващ полицай. Назначени били множество експертизи на детето. Разговаряно било с родителите, с момичето, с пастрока.

Така изминали 2 месеца. Ядосаният баща отишъл в районното, за да търси полицая, поел случая. Пред сградата на МВР той вдигнал скандал на униформения защо случая се бави, какво става и защо не е обвинен пастрока. Спокоен служителят на реда обяснил процедурата на бащата, както и го успокоил, че ако има престъпление, то ще има и наказан.

Тогава пловдивчанинът избухнал. Започнал да вика и обижда, дори се заканил на полицая, че ще разбере с кого си има работа. Униформеният знаел за буйния нрав на мъжа, затова не му обърнал внимание.

Още същата вечер обаче разследващият получил заплаха по телефона, на Вайбър. Малко по-късно още една. Това бил бащата на момичето.

Така в рамките на месец, всеки ден полицаят бил атакуван от съобщения и всички едни и същи – мъжът го обвинявал, че се бави със случая, че е корумпиран, че ще види какво ще му се случи и че скоро ще бъде уволнен. След серията от атаки, полицаят блокирал номера на мъжа. Освен това подал молба до съда за отвод от разследването, но същата не била уважена.

В края на октомври, два месеца по-късно, полицаят започнал да получава обаждания от агресивния баща. Последния продължавал да праща и съобщения, но по месинджър. Полицаят започнал да се притеснява, както за себе си , така и за семейството си. През ноември в районното отново пристигнал пловдивчанинът за поредната жалба срещу съпругата си , този път че давала на дъщеря му вредна храна – бургери. Тогава видял разследващия и заплашил семейството му.

От тогава униформения не пускал децата си сами, както и жена му. Ходел въоръжен навсякъде и само той ескортирал близките ми до работа или училище.

След поредна серия от атаки, продължили над 3 месеца, служителят подал сигнал до прокуратурата. Оказало се, че не е бил само той жертва на тормоз. Една от лекарките, която е изготвяла психологическата експертиза, също е била заплашвана в корупция.

Майката и пастрокът на момичето по същия начин са получавали СМС-и, че са дали пари на полицията, да не се занимава със случая.

В крайна сметка бащата се сдобил с обвинения за заплаха на длъжностно лице з убийство. Той се изправи пред съда и преди дни получи окончателна присъда.

Пловдивчанинът е признат за виновен и наказан на една година лишаване от свобода, при първоначален общ режим. Освен това той ще заплати 800 лева на заплашвания полицай за разходите по делото.