Банкомат закова крадци, посегнали на студентка

22-годишна студентка преживяла кошмар посред бял ден в Пловдив, пише „Марица“. Тя била ограбена в квартал „Смирненски“, като се простила с портмонето си и наличните в него пари и банкова карта.

Крадците – жена и момиче, обаче, били заловени твърде бързо, благодарение на видеонаблюдението на банкомат, от който те се опитали да изтеглят пари.

Кражбата станала на 18 април 2018-а. Апашите отмъкнали незабелязано коженото портмоне и се оттеглили в неизвестна посока. Малко след това студентката разбрала за липсата, подала сигнал в полицията, обадила се и на банката, за да блокира картата.

Междувременно, обаче, крадците в рокли се пробвали да изтеглят пари от банкомат на „Пещерско шосе“, до пощата. Направили опит да вземат 50 лв., но нямало толкова. Проверили баланса и установили, че са налични малко над 20 лв. Изтеглили ги, но камерите ги запечатали.

От банката проследили откъде е теглено преди картата да бъде блокирана и така стигнали до крадците.

Жената и момичето били изправени пред съда, но защитниците им успели да се споразумеят с прокуратурата. На свое заседание в петък Районният съд в Пловдив одобро споразумението, според което апашите в рокли са осъдени условно – шест месеца затвор с три години изпитателен срок.

Определението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.