Банда отвлича кучета от баровските квартали, искат откуп

Банда извършва брутални отвличания на кучета в столицата и района около нея. Това показа сигнал на потърпевш стопанин, на когото му откраднали любимото животно пред очите.

„Здравейте, вчера в 9:20ч. двама души с автомобил с регистрация – СВ…. Синьо „рено“ ни откраднаха кучето от село Доброславци и тръгнаха в посока село Житен“. Това пише в първия си пост Дениз Н. с молба за помощ и дава мобилния си телефон. Той получил снимки от камерите на бензиностанцията в Костинброд, където се виждало, че кучето е със свалена каишка и опитва да избяга. Подал е жалба в полицията с номера на колата.

В коментарите се споменава, че двамата извършители са им познати, защото извършвали кражби в Симеоново, Драгалевци, Бистрица, като тършували коли.

След като написал за отвличането в социалните мрежи, той получил обаждане от похитителите и те му обяснили, че били спасили кучето от нападение на други кучета и на бензиностанцията опитали да намерят собственика. Записите от камерите обаче показали, как каишката му е свалена и те не търсят връзка с никого, а просто си палят и заминават.

Освен за откуп, в един от постовете ясно се вижда защо може да отвлечено животното – повечето, които се занимават с отглеждане на влечуги, главно големи змии, плащат луди пари за живи кучета, котки, зайци и т.н., за да хранят любимците си със тях.

Други пък дават примери с искане отвличане за откуп или пък с хора, които купуват кучета, за да ги измъчват за собствено удоволствие.

Мъж закла породисто куче в София

На 15 януари собственикът на починалото куче – порода Стафордшир териер, потърсил помощ в Четвърто РУ. Човекът обяснил, че същия ден, към 17.45 часа, той и негов приятел разхождали домашните си любимци в района на местността „Мотописта“ в ж.к. „Гоце Делчев“, към тях се приближило черно куче и двете животни се сборичкали. Докато стопанинът на териера се опитвал да ги разтърве, а собственикът на другото куче останал безучастен на гледката, се приближил друг мъж, който внезапно извадил нож, ранил териера и избягал.

Собственикът веднага откарал пострадалия си любимец във ветеринарна клиника, но малко по- късно животното починало, съобщиха от МВР.

Криминалистите на Четвърто РУ незабавно започнали работа по случая и в рамките на предприетите оперативно- издирвателни действия по образуваното досъдебно производство установили и задържали извършителя на престъплението – 24-годишен столичанин.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура той е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 325 б от НК.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share