Бакалов: ​Борисов да си събере и другите подлоги от медиите

Бакалов: ​Борисов да си събере и другите подлоги от медиите

Загадката с напускането на Антон Хекимян от БТВ все още няма разумно обяснение. От дни в публичното пространство се въртеше невероятният слух, че той ще е кандидат за кмет на София на ГЕРБ и днес се оказа истина.

Ето какво пише журналистът Иван Бакалов в профила си във Фейсбук:

​Борисов да си събере и другите подлоги от медиите, които са го обслужвали и да „обнови“ партия ГЕРБ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов все още не е обявил официално кандидата си за кмет на София, въпреки че изборите са само след месец. Вчера той обяви, че има шестима кандидати, но не разкри имената им.

В социалните мрежи се появи информация, че един от кандидатите е Антон Хекимян, бивш директор на новините и актуалните предавания в bTV. Хекимян е смятан за близък до Борисов и е обвинен в пристрастие в полза на ГЕРБ по време на работата си в телевизията.

Журналистът Иван Бакалов коментира в социалните мрежи, че новината за Хекимян е пусната от самия Борисов, за да види реакциите. Той смята, че Борисов ще се откаже от Хекимян, тъй като кандидатурата му е посрещната с присмех и недоволство от страна на негови съпартийци.

„Хекимян беше осветен като агент на Борисов, обслужвал го дълго в bTV“, пише Бакалов. „Не че не беше видимо, но сега пред него има два пътя – кандидат на ГЕРБ, за депутат, политическо бъдеще или шеф в Нова тв, която, шега-майтап, се контролира от Борисов.“

Бакалов също така призова Борисов да си събере и другите подлоги от медиите, които са го обслужвали, и да „обнови“ партия ГЕРБ.