Бабикян: Рашидов не вижда мръсотията от корупция и диктатура

Един истински творец, който настоява за моралното си право да дава красота на света, независимо дали е скулптор, поет, режисьор, би трябвало да има усещане кое е това, което омърсява една институция или сграда. Бих казал, би трябвало Вежди Рашидов да разсъждава по-малко за парите си в КТБ и да се замисли поне за миг дали сградите, за които говори не са омърсени от вътре, от неговите съпартийци, съуправляващи. Дали не са омърсени с корупция, с калинки? Изглежда тази мръсотия г-н Рашидов не вижда.

Това заяви Арман Бабикян в изказването си от протестната трибуна в 110 –я ден на антиправителствен протест в София.

Повод за думите на Арман Бабикян стана интервюто на бившия министър на културата и настоящ председател на парламентарната комисия по култура пред една от националните медии тази сутрин, в което той каза, че хвърлящите яйца протестиращи трябва да бъдат глобявани.

Бабикян добави, че Рашидов не говори като творец, а като партиен секретар на ГЕРБ и позицията му е жалка и даде за пример над хилядата представители на творческата гилдия, които застанаха с имената си зад протеста и неговите цели.

От трибуната на протеста Арман Бабикян отправи молба към следващия партиен секретар на ГЕРБ, който се появи в телевизионен ефир, да не измерва свободата, демокрацията и законността в километри асфалт.

Тази вечер протестиращите отбелязват 110-я ден на своето недоволство отново на площада. На връх Димитровден сред протестиращите има и рожденик, който е донесъл почерпка за всички присъстващи.

От ден първи на гражданското недоволство, исканията на хората остават непроменени, а именно: оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев, електронно, дистанционно и машинно гласуване и незабавни честни предсрочни избори.

По-рано през деня от “Отровното трио” съобщиха, че заедно с отзовалите се на тяхната покана представители на ПП „Има такъв народ“ и Гражданска платформа „Изправи се.БГ”, ще създадат обща мрежа от доброволци – наблюдатели на изборния процес.

След като участниците в срещата са се обединили, че нито една политическа или гражданска организация, извън властта, няма ресурс самостоятелно да осигури контрол и наблюдение над всички избирателни секции в България и чужбина, те са дали съгласие и за: бързо и прозрачно публикуване на заверени препис-протоколи от всяка секция; съхраняване на данните на два независими и защитени сървъра; създаване на екипи от юристи, които да обслужват в рамките на целия ден постъпилите жалби на граждани.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share