Бабата на убиеца на Милен: Всички го виним, ще си излежи присъдата и толкоз

„Виня го, да, разбира се. Всички го виним. Това не трябваше да се случи“ ,заяви бабата на Кристиан Николов, който предизвика катастрофата, при която загина Милен Цветков.

Преди месец стана ясно, че прокуратурата е амбицирана да внесе обвинителния акт до средата на декември, защото в противен случай трябваше най-късно в понеделник Кристиян да бъде освободен от ареста. Законът гласи, че едно лице може да бъде задържано с мярка „задържане под стража“ в рамките на 8 месеца, ако срещу него няма внесен обвинителен акт.

Според обвинението, случаят е квалифициран като особено тежък, защото освен под влиянието на коктейл от наркотици, Николов е управлявал мощния си джип с 99 километра в час, което два пъти над разрешената скорост. Не е направил опит да спре и е застрашил живота на много пешеходци, които в този момент са пресичали пред автомобила на Милен Цветков.

Ако бъде признат за виновен, Кристиан Николов може да получи присъда от 15 до 20 години или доживотен затвор.

„Знам, че е направил беля и ще си излежи присъдата и толкоз. Друго очаквате ли да кажа аз?”, каза Буря Пешева, баба на Кристиан Николов:

До момента Кристиан няколко пъти иска да излезе от ареста, но съда отказва да го пусне с аргумента, че ако е на свобода може да извърши друго престъпление, както и да се укрие.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share