Атанас Бобоков остава в ареста въпреки здравословните му проблеми

Апелативният специализиран съд отказа да пусне бизнесмена Атанас Бобоков от ареста, въпреки че страдал от възпаление в колянната става.

След като изслушаха трима лекари, тричления съдебен състав с председател Галя Гергиева реши, че назначеното до момента лечение с медикаменти и физиотерапия трябва да продължи.

Мнението на медиците бе, че това, което е предписано, а именно лекарства и физиотерапия, е единстеното, което може да се прави в тази ситуация.

Преди 11 месеца Бобоков претърпял операция за смяна на ставата на дясното коляно в Пета градска болница. В ареста той почувствал болки и не можел да си сгъва крака. Прегледът установил, че има повишена температура на коляното, също така и събира течност.

Предписано му било лечение и физиотерапия, която се изпълнява в болница „Лозен“. Съдът обяви още, че не е отпаднала опастността да извърши прстъпление, магистратите се позоваха и на множество свидетелски показания, които казват, че дружеството на Бобоков „Монбат Ресайтийнг“ е генерирало отпадъци, някои от тях и опасни.

Те били складирани край Червен бряг, Лом, включително и в шахти. От края на май той е обвинен за участие в престъпна група, която се е знимавала с опасни отпадъци.