Атанасов: Лозан Панов показа, че е абсолютно независим човек при взимане на решения

Атанасов: Лозан Панов показа, че е абсолютно независим човек при взимане на решения

„Смятаме, че Лозан Панов има качествата да бъде президент и ще работим за това хората да го разберат”. Това заяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

„Той е издигнат от „Правосъдие за всеки”, с които имаме много близки точки и сме си взаимодействали. Той е високообразован, самостоятелен човек с особен и твърд характер. Много харесвам такива хора и ги подкрепям, но не бива да очаквате, че ще бъдем единодушни с него по всички теми”, коментира той.

И добави: „Подкрепихме го, защото той показа, че е абсолютно независим човек при взимане на решения. Държавният глава трябва да е човек, който да се опитва да работи с всички, но да взима сам решенията си, а не да бъде подвластен на една или друга среда”.

По думите му в момента държавата действително е в тежка политическа криза. „Това се отразява както на социалния живот, така и на икономиката. Трябва да работим за това да измъкнем държавата от тази криза”, посочи съпредседателят на „Демократична България“.

Той беше категоричен, че разговори с ГЕРБ за съставяне на следващ кабинет няма да има.

„Те се опитват да пробият изолацията, това е тяхно право, но няма да успеят. Политическата криза ,в която се намира страната, е в резултат на тяхното управление”, коментира Атанасов.