Атанасов: Искането за оставка на Караянчева вкара БСП в тежък политически капан

Искането за оставка вкарва в тежък политически капан БСП. Това коментира пред БТВ депутатът от „Обединени патриоти“ Славчо Атанасов. Той посочи, че са подкрепили Цвета Караянчева вчера в НС, тъй като тя е една от малкото политици, „които не са корумпирани и не са откраднали нито една стотинка държавна пара“.

„Знаете колко съм нетърпим към крадците в политиката и затова я защитих. Караянчева беше обвинена в седемте смъртни гряха, едва ли не, но за 7 г. в парламента не съм виждал по-толерантен председател на парламента. И щом се стигна до дарението на килими…Вежди Рашидов ясно го обясни. Колкото по-стар е един килим и на колкото повече години е, е по-скъп и по-ценен“, коментира Атанасов факта, че Караянчева дари стари килими от парламента на театъра в Кърджали.

„Проверих всички опити за оставки на председатели на НС за 30 години. Аргументите са копи пейст за всички – не знае Конституцията, държи се грубо с опозицията, не знае законите“, обясни той. При г-жа Караянчева е нещо различно. Как да я сравня с покойните Йордан Соколов и Стефан Савов“, допълни депутатът. Според него инструментариумът на политика е да говори.

„Няма политик, който в определен момент да не е правил гаф. Едни от най-великите политици са правили шокиращи изказвания. Когато започват арменските кланета, например, външният министър на Англия, която е натискан от цялата общественост да се намеси. Тогава той казва: „Какво искате от Англия, не мога да кача армията на Англия на връх Арарат“. А в същото време може да направи много, като блокира турския флот, посочи Атанасов в коментар за изказвания на Караянчева, които подразниха опозицията.

Според Атанасов искането за оставка вкарва в тежък политически капан БСП.

„Те изгубиха дебата с над 30 гласа. Всъщност сплотиха управляващото мнозинство и превърнаха Караянчева в политически мъченик, защото, има един римски принцип: „Дозата прави отровата“, коментира още Атанасов. Той изтъкна, че катастрофа за държавата биха били зимни предсрочни избори в условията на пандемия.

„Целият свят гледа да избяга от зимни избори, защото на новото правителство ще му трябват поне 2 месеца, за да навлезе в ситуацията“, коментира още депутатът.