Атанасова: Борисов няма да е номинацията за премиер

Атанасова: Борисов няма да е номинацията за премиер

„От ГЕРБ опитваме да постигнем консенсус – с контактни групи, вероятно лидерът Бойко Борисов няма да е номинацията за премиер.”. Това заяви в предаването „На фокус” по NOVA Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Като пример за стремежът на ГЕРБ сега да са диалогични тя изреди, че техните политически противници от ПП сега искат и Борисов да участва в преговорите за съставяне на кабинет. „Преди това го пенсионираха, искаха да се откаже от лидерството. Сега са осъзнали, че ГЕРБ е Борисов и Борисов е ГЕРБ. След като ГЕРБ отново е първа политическа сила – 2 г. хули, обиди, изчегъртване”, изтъкна първият резултат на ГЕРБ от предсрочните избори от 2 октомври.

„Единственият начин да има правителство е контактни групи. Преди президентът Радев да връчи мандата, трябва да сме се разбрали, че ще стане с втория или третия мандат. Не стане ли, няма да стане с втория, третия, нито десетия мандат и се отива на избори“, заяви в Широка лъка лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Аз няма как да направя правителство само с ДПС и „Български възход“, с „Възраждане“ имаме съществени различия. Склонен съм на всичко, което ще донесе спокойствие на българите и ще спрем да обвиняваме Радев, че не прави бюджет и не управлява добре, ние му натрисаме правителство, защото не можем да се разберем. Сядат и се разбират дали ще има правителство и тогава няма значение дали ще е с мандата на ГЕРБ или на ПП“, добави Борисов, цитиран от БНТ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че проектозаконът за намаляване на цената на бензина с 1 лев ще бъде закон срещу свръхпечалбите, които се получават от руските компании, благодарение на дерогацията, която България е издействала в Брюксел. Печелят се огромни пари, включително и от вътрешния пазар, каза Борисов.

Той изрази убеденост, че другите партии ще приемат предложението и подчерта, че в рамките на един месец законът може да бъде приет.

4 бюджета за 2 години и все нещо не можаха и объркаха, допълни лидерът на ГЕРБ.

Борисов е в Широка лъка, където присъства на освещаването на обновеното килийно училище.