Атакистът с маската изритан от всички постове в Столичния съвет

Столичният общински съвет освободи Борислав Иванов, който доскоро бе представител на „Атака“, а през последния месец опита да премине към „Възраждане“, от всички постове, които той заема в градския парламент. Неотдавна кандидат-членът на партията на Костадин Костадинов влезе маскиран в Столична община и имитира опит за свалянето на знамето на фасадата на сградата.

С голямо мнозинство Иванов бе освободен като заместник-председател на СОС. Първоначално шефът на съвета Георги Георгиев от ГЕРБ внесе предложение той да бъде отстранен от мястото, но впоследствие самият Иванов подаде оставка като такъв. Така на днешната сесия общинският съвет формално изпълни волята му. На негово място за зам.-шеф на СОС избра вторият човек на „Атака“ в общинския съвет– бившият главен архитект на район „Младост“ Румен Русев. Освен това Борислав Иванов бе махнат и от поста на председател на комисията по обществен ред и сигурност в СОС.

Името на Иванов се чу през последния месец, когато той декларира сваляне на доверието си от „Атака“, а впоследствие се предложи на Костадин Костадинов. През този период Иванов стана сравнително известен със серия от доста смехотворни акции. Първоначално той се присъедини към активистите на „Възраждане“, които периодично се мъчат да привлекат внимание с опити за сваляне на украинското знаме от фасадата на общината.

После обаче Иванов се развихри в солови изпълнения. Очевидци разказаха как продължение на няколко дни той влиза в общината в часове, в които няма сесия или заседания на комисии и обикаля из кабинетите на „Московска“ 33, като оставя обяснения в любов към „Възраждане“ по чужди компютри. От тях публиката видя няколко селфита, в които Иванов е с маска, снима пистолет и белезници и кани лидера на „Спаси София“ Борис Бонев на танц със саби или пък стои до знамената на общината.

Усилията на Иванов произведоха обратния резултат – „Възраждане“, чийто шеф Костадин Костадинов сам е в нелепата поза да спори с цялата общественост положителен или отрицателен герой е Копейкин, донякъде се разграничиха от своя съмишленик. От партията уточниха, че съветникът не е подавал молба за членство и ако го стори, тя ще бъде разгледана по надлежния ред.

Също така посочиха, че неговите действия в общината не са съгласувани с партийните структури. „Възраждане“ не отрязаха директно бъдещето на Иванов, но той самият се засегна горчиво от разграничението. „Г-н Костадинов, вие ме излъгахте и предадохте. Не правете това и с народа, защото аз ще ви посоча с пръст“, написа съветникът в дълъг пост във фейсбук, илюстриран с негово селфи пред Народното събрание.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share