Астор фалира с кръчмата, живее със 114 лева на месец

Илюзионистът Астор освободи почти целия персонал на ресторанта, който стопанисва от десетилетия. Отваря го само по повод, когато някой си направи резервация за рожден ден, кръщене или друго събитие, пише Lupa.bg.

Магът с нетърпение очаква да започне да получава гласуваната му през септември специална пенсия за заслуги към българската култура в размер на 700 лева, защото в момента държавата му дава смешните 114 лева на месец – по собствените му думи – „най-малката пенсия в света“.

Все пак винаги усмихнатият арменец с рождено име Антраник Арабаджиян намира начин да се пошегува със ситуацията. Твърди, че поради кризата за първи път от незапомнени времена теглото му е паднало под 100 килограма, тъй като ги няма готвачите в ресторанта му, които постоянно да го изкушават с вкусотии.

След месец любимецът на поколения фенове на магическото изкуство навършва 77 години и очаква с нетърпение датата 18 ноември, когато ще ги отпразнува, защото намира особено окултно значение в числото 7. Планира напролет да организира международен фестивал за илюзионисти у нас, но се притеснява, че коронавирусът ще сложи кръст и на тези негови планове.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share