Асоциацията на PR-ите с гневна позиция срещу PR-а на „Промяната“

Асоциацията на PR-ите с гневна позиция срещу PR-а на „Промяната“

Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) излезе с позиция във връзка с участието на Александър Бойчев, PR на Парламентарната група на ПП „Продължаваме Промяната“ в ефира на NOVA в четвъртък сутрин. В разговора Бойчев заяви, че водещите „нямат право да задават въпроси на депутатите, които не са от компетенцията им, както и че се правят внушения и се разпространяват фалшиви новини“.

По този повод от БДВО посочват, че в качеството си на най-голямата браншова организация са длъжни да заявят, че уважаването на свободата на словото и независимостта на медиите е основополагащ за професията ни принцип, който е залегнал и в Софийската харта за етични комуникации, подписана от всички комуникационни организации в страната.

Радина Ралчева, която е била в ръководството на асоциацията пък написа във Фейсбук, че липсата на всякакви професонални критерии към хората, които получават ключови позиции, води до такива ситуации.

По думите й българският политически ПР е препълнен с хора, които си мислят, че работата е лесна.

„И ми е важно да кажа, че в България има професионални организации, като БДВО, като БАПРА, като АСКО, като ЕАКД, като Дружеството на практикуващите връзки с обществеността към СБЖ, така че все има към кого да се обърне всеки, които има желание, за за получи поне базисни критерии за подбор, или да потърси препоръка за кандидат“, написа още тя.