Асен Генов за Иван Гешев: Прокурорската му кариера видимо се провали

„Иван Гешев сякаш се събужда от някакъв сън, сякаш преди е бил под наркоза. Тези разследвания „на трупчета”, значи, все пак са текли, за да може той да има нещо, което сега да извади”. Това заяви бившият председател на СЕМ Георги Лозанов по NOVA NEWS малко след като отстраненият главен прокурор Иван Гешев излезе със свое послание в социалните мрежи.

Журналистът Асен Генов смята, че Гешев явно се разделя с кариерата си на юрист, но в този случай той вади неща, които не би трябвало да вади. „Прокурорската му кариера видимо се провали, да видим политическата. Ако той влезе в политиката на фона на българското знаме и на флага на ЕС, България има нужда от проевропейски политици”, каза Генов.

„Добре дошъл на колегата Гешев в youtube. Той четеше от аутокю, не каза какво ще прави, но даде заявка, че няма да остави нещата така”. Това заяви Асен Генов в коментар на изявлението на Гешев.

Според Георги Лозанов сякаш „На него не му вярват от самото начало. Колко хора му вярват? Той има модел на поведение, който се възпроизвежда и в заместниците му. Това бе прокурор, влязъл с голям публичен скандал на поста главен прокурор, този скандал продължи”, допълни Лозанов.