Асен Василев си прави, каквото си иска! Петков и Денков изненадани от поста на Лорер

Спешен съвет при премиера Николай Денков е опитал да разбере как е станало назначението на Виолета Лорер в Европейската инвестиционна банка, пише „24 часа“.

Както стана ясно днес съпругата на депутата от „Продължаваме промяната“ Даниел Лорер е била назначена от министъра на финансите Асен Василев за представител на България в борда на Европейската инвестиционна банка.

Допреди малко в кабинета на министър-председателя Денков са били на съвещание вицепремиерката Мария Габриел, съпредседателите на ПП-ДБ Кирил Петков, Христо Иванов, Владислав Панев и Атанас Атанасов. А от страна на ГЕРБ са участвали Деница Сачева, Десислава Атанасова и Томислав Дончев.

Форматът е трябвало да уточни механизмите за назначенията на зам.-министри и областни управители, както и на регулаторите. По време на срещата обаче станало ясно, че Василев е назначил Виолета Лорер в ЕИБ. Като изненадани от новината били дори Кирил Петков и Николай Денков.

Спешна проверка показала, че финансовият министър Асен Василев сам е пуснал съгласуване за назначението с останалите министри. Като дал 60 минути за отговор на искането му. След като получил съгласуванията, той разписал назначението на Виолета Лорер.