Арест за наркодилър по морето, държал марихуана и метамфетамин

Окръжният съд в Добрич наложи мярка за неотклонение „Задържане под стража” спрямо Т. И., привлечен в качеството на обвиняем по досъдебно производство за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.

Според обвинението на 14 юни 2023г. в Каварна без надлежно разрешително, обвиняемият е държал марихуана и метамфетамин, с цел разпространение.

Окръжният съд, след като взе предвид събраните по досъдебното производство доказателства, както и доводите, развити от страните в съдебното заседание, намери, че към момента са налице всички законови предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Съдът счита, че, въпреки ранния етап на производството, по делото са събрани достатъчно данни, от които може да бъде направено обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия към деянието, предмет на разследване по досъдебното производство. Налице е и реална опасност при по-лека мярка той да се укрие, както и да въздейства върху свидетели, разпитани или все още неразпитани по досъдебното производство.

В подкрепа на този извод съдът посочва, че деянието, за което Т. И. е привлечен в качеството на обвиняем, се явява извършено в изпитателния срок по предходно негово условно осъждане за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. В определението си съдът отбелязва още, че обвиняемият е осъждан и с лоши характеристични данни.