Арестуваха 17-годишния бандит от Русе, който потроши от бой момче

Арестуваха 17-годишния бандит от Русе, който потроши от бой момче

Арестуваха 17-годишния младеж от Русе, който бе заснет да бие и унижава друго момче. Видеоклипът, публикуван в социалните мрежи, предизвика напрежение в града и събра десетки младежи пред дома на агресора, пише „Русе Медия“.

Въпреки че извършителят пусна пост във Фейсбук, с който се извинява за случилото се, потърпевшият Иво Бонев не приема извиненията му. Той иска да има справедливо наказание, тъй като това не е единичен случай. И признава, че е благодарен за подкрепата на вчерашния импровизиран протест.

„Не очаквах изобщо някаква подкрепа от хората, от абсолютно всеки, който иска да помогне. Да има някаква справедливост поне в този град, защото днес може да съм аз, утре може да е някой друг“, казва Иво.

Само преди дни побой е нанесен и на друг младеж, който е подал веднага жалба в полицията.

„Започна да ме блъска в земята, да ме хвърля, и продължаваше доста време. След което бях накаран да си заложа телефона, беше ми взет часовникът. Имам счупено ребро, проблеми с ключицата, не мога да си движа ръката“, разказва потърпевшият.

Според студента по право Борис Неделчев, който помага с юридически съвети на пострадалите, за съжаление е трудно да се получи реално възмездие, тъй като при Иво се касае за лека телесна повреда.