Арестуваната за убийството на децата Кристина съди баща им за насилие

Арестуваната за убийството на децата Кристина съди баща им за насилие

Майката, която вчера разтърси цяла България с убийството на двете си невръстни деца, е завела дело срещу баща им. В Районен съд – Сандански предстои да се разглежда дело за домашно насилие, което Кристина Дунчева е завела срещу Георги Трайков.

Кристина бе задържана снощи по подозрение, че е убила двете си деца на 3 и 5 години. Малко по-късно тя признала всичко пред полицията: „Искаха да ми ги вземат?!! Е, нека ми ги вземат сега!“, казала тя пред разследващите.

Когато я отвели в полицията, майката започнала да променя показанията си, твърдейки, че голямото дете ранило другото, после, че са си играли и накрая признала всичко.

Любопитното е, че делото по Закона за домашното насилие е било образувано на 3 ноември, а първото заседание по него е насрочено за 26 ноември.

Двете деца бяха намерени заклани в дома им снощи. Последните седмици майка им била много притеснена, изпадала в странни психически състояния. Казвала е на познати: Искат да ми вземат децата.

Бащата на невръстните жертви – горският Георги Трайков, е в пълен шок. В потрес е и цял Сандански. Хората в града са потресени от случилото се снощи.