Апашът, завлякъл 89-годишния дядо Иван, призна за още една измама

Апашът, който завлече 89-годишния дядо Иван в столицата, като се представи за главен касиер в пощата и сви 400 лв. от пенсията му, е арестуван. 60-годишният Александър Митев е бил открит, докато се крие в дома на сестра му в кв. „Филиповци“, пише „Телеграф“. Рецидивистът е признал за набега над болния пенсионер, както и за още едно посегателство почти идентично с това.

Александър има 8 присъди за измами и една за грабеж. Той живеел в кв. „Филиповци“, след като излязъл от затвора за последен път. Решил, че ще натрупа бързо малки суми, ако мами пенсионери. Няколко дни наблюдавал дядо Иван и разбрал, че ще вземе пенсия преди три дни. Причакал го, докато върви по ул. „Гео Милев“. Подвикнал от прозореца на колата си, че е касиерът на пощата и най-вероятно са дали на възрастния мъж по-малко пари. Дядото започнал да ги брои, а Митев му предложил за по-бързо той да го стори. След като уж се правел, че брои, незабелязано отделил и си прибрал 400 лв. от общата сума от 706 лв. и остатъка подал на мъжа. После с мръсна газ избягал.

Дядо Иван разбрал, че е излъган и влязъл в първия магазин, който му се изпречил на пътя – за компютърни продукти. Оттам пък съдействали със записи на камери, а мъж качи видео с колата на измамника в мрежите. През това време бил подаден и сигнал в полицията. За няколко часа Митев бил открит и задържан. От Софийската районна прокуратура обясниха, че вече му е повдигнато обвинение за измамата. Ако бъде признат за виновен, може да лежи в затвора от 3 до 10 г., а престъплението е извършил при опасен рецидив. По време на обиска в дома му полицаите открили свитата сума от 400 лв. Прокуратурата ще иска за Александър Митев постоянен арест, допълниха оттам.

Измаменият пенсионер пък се разплака, като разбра новината. По думите му не е допускал, че може да има хора с толкова нисък морал, които да мамят възрастни хора.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share