Антон Койчев: Родни евродепутати се позиционираха като наследници на Коминтерна

Антон Койчев: Родни евродепутати се позиционираха като наследници на Коминтерна

Разчитам резолюцията като неистово желание да бъде нанесен удар на правителството. Някои български евродепутати се позиционираха като идейни и политически наследници на Коминтерна. Това каза председателят на СДС-София и общински съветник д-р Антон Койчев в предаването „Денят ON AIR“.

„Не вярвам да се стигне до спиране на евросредства. Европа не ни каза нещо кой знае какво, нищо повече извън предишни доклади от Механизма за проверка“, отбеляза той. И обърна внимание, че все пак е имало „петно върху България“.

По думите му има разнобой на мнения между част от представителите на БСП в европарламента и лидера на левицата. Според него „Демократична България“ ясно се е позиционирала като ляволиберална.

„Възможно е дясноцентристко управление и то би било полезно за България. Коалицията ГЕРБ-СДС най-вероятно ще се яви в този формат. Следващият парламент вероятно ще е много фрагментиран. Вероятността за дълга политическа криза не е за пренебрегване. Досегашните коалиционни взаимоотношения с ГЕРБ се базират на принципна основа, работи се много добре. Усещането на екипност с всеки изминал ден се засилваше“, обясни председателят на СДС-София.

Той коментира и ситуацията с разпространението на коронавируса у нас и ръста на заразените.

„От 4 нарастват броя на случаите поне в България, това се очакваше да се случи. Към момента нещата са контролируеми. Здравната ни система ще е под натиск, когато се увеличи броят на пациентите, имащи нужда от апаратна вентилация. Трябва да имаме самодисциплина и доверие в здравните власти. Никой не знае какъв ще бъде размерът на втората вълна и дали здравната система ще издържи“, заключи д-р Антон Койчев.