Антони Тренчев: Искаме да покажем, че нещата можe да се случват и без кюлчета

Антони Тренчев: Искаме да покажем, че нещата можe да се случват и без кюлчета

Съоснователят на NEXO Антони Тренчев обяви в интервю за bTV, че – според оценка на специалисти – щетите, които е претърпяла компанията в резултат на действията на българската държава – са за „над 1 милиард долара“, предаде БНР.

“Ще отстоим своите интереси”, заяви съоснователят на фирмата и каза, че компанията ще заведе иск срещу България.

Той каза още, че “въпреки съветите на всички наши приятели и близки да не се занимаваме с България, ние го направихме от родолюбие, патриотичност и желанието тази клета държава да има един пример за това как другояче могат да се случват нещата – освен кюлчета, пачки и мародерство”.

И добави, че се познава с лидера „Да, България“ Христо Иванов, но не смята, че това е релевантно в случая.

Тренчев не каза откъде говори. „Заобиколен съм от хора, които ме обичат и случващото се в България, където отдавна не живея, няма особен ефект върху ежедневието ми“, каза съоснователят на NEXO.

На 12 януари прокуратурата започна спецакция в офисите на криптокомпанията „Nexo“ в София. Два дни по-късно беше съобщено, че са повдигнати обвинения на четирима души за пране на пари, данъчни измами, банкова дейност без лиценз, компютърни престъпления, нарушаване на санкциите срещу Русия, както и за извършени трансакции към човек, уличен в терористична дейност.

Компанията отрича обвиненията.