Антивирусни маски унищожават COVID-19 за половин час

Многократните антивирусни маски на Sonovia са покрити с наночастици от цинков оксид, които унищожават бактерии, гъбички и вируси, което може да помогне за спиране на разпространението на коронавируса, съобщи „Джерусалем пост“.

SonoMask показва способност за неутрализиране на новия коронавирус при ефективност от 99.34% в рамките на проучвания, проведени от международно акредитирана лаборатория за изпитване ATCC, съобщи базирания в Рамат Ган израелски производител и разработчик Sonovia.

Антивирусните маски за многократна употреба на Sonovia са покрити с наночастици от цинков оксид, които унищожават бактерии, гъбички и вируси, което според производителя може да помогне за спиране на разпространението на коронавируса.

Резултатите от последния кръг от тестове показаха, че маската има способността да неутрализира падналите следи от SARS-COV-2 в рамките на 30 минути след контакт с тъканта. SonoMask също доказано поддържа своите защитни свойства през целия цикл от 55 изпирания.

„След този изключителен резултат вече можем да уверим обществеността, че нашата SonoMask работи непрекъснато, постоянно и бързо, за да неутрализира разпространението на COVID-19,“ каза главният изпълнителен директор на Sonovia Джошуа Хершковичи.

„Гордеем се с най-новото ни постижение, което ще помогне на хората да се чувстват в безопасност и да защитят своите близки, като същевременно остават най-екологично изгодният вариант на пазара на ЛПС“.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share