Андрей Райчев: Вижда се стабилизация през последните два месеца

Вижда се стабилизация през последните два месеца. Нормално е 10-годишно управление да се изхаби. Това заяви социологът Андрей Райчев по БНТ.

Той смята, че премиерът Борисов не може да си позволи: Вие ме изгонихте. И двете големи партии спадат. ГЕРБ никога не е водил с половин милион, смята Райчев. Патриотите освен коалиционен партньор на ГЕРБ нямат бъдеще. Райчев допусна още едни избори след редовните избори напролет.

Той все пак допусна, че може да се стигне до служебен кабинет след като не може да се сформира правителство след редовните избори.Българите схващат работата на парламента като кавга и свада за съжаление. Опасно е да вървим от парламентарна към президентска република. Едноличната власт е най- голямата опасност за българите, коментира социологът.

„Има криза на легитимността на управляващите. И протеста преживява криза на легитимността“, заяви политологът Румяна Коларова, която участва в предаването. Ако е ниска избирателната активност, това е най голямата опасност за българите, смята Коларова.