Андреа: България трябва да е горда с Кубрат!

Певицата Андреа беше сред онези 1000 души, заели местата си в зала „Уембли“ в Лондон по време на мача на Кубрат Пулев с Антъни Джошуа за титлите в тежка категория на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO), Международната боксова федерация (IBF) и Международната боксова организация (IBO).

Въпреки загубата на Кобрата, който беше нокаутиран в 9-ия рунд, дългогодишната му приятелка беше категорична, че българите трябва да се гордеят с неговото постижение и с начина, по който се е представил на ринга, предаде бТВ.

„Беше хладнокръвен, беше много подготвен, беше много спокоен и това е много важно в спорта и в бокса. Така мисли по-правилно и има много добра преценка. Той имаше абсолютната преценка, прецени няколко пъти Джошуа и то си пролича как го нацели. Подготовката е много важна, но късметът също играе голяма роля. Той наистина се представи уникално. Аз съм много горда с него. Мисля, че цяла България трябва да се гордее с него. Три пъти вече е претендент за световната титла. Той доказа, че за българите няма прегради. Горда съм с него и съм сигурна, че, ако неговият баща беше жив, щеше да бъде горд с него“, каза Андреа след мача.

„Благодарение на Кубрат успях да бъда тук и се радвам, че бях на този зрелищен мач. Много се гордея с него. Той се би лъвски. Доказа се, че е по-добрият от двамата. Просто нещата бяха на шанс. Издържа толкова много рундове. Според мен, имаше 2-3 пъти, в които така го разлюля, че Джошуа беше нокаутиран“, анализира още тя.

„Той е много позитивен човек и е минал много в своята кариера. Първата загуба е едно, втора е съвсем различно. По друг начин ги приема нещата. Когато човек прави нещо голямо… Не само аз трябва да го подкрепям! Всички българи трябва да го по подкрепят!”, каза певицата.

Това беше втора загуба за Пулев в професионалната му кариера. През 2014 г. той не успя да победи Владимир Кличко отново в среща за титлите в тежка категория. Кобрата има 28 победи в актива си, като 14 от тях са с нокаут.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share