Анди Мъри пропуска Australian Open

Анди Мъри пропуска Australian Open

Анди Мъри няма да участва на предстоящото Открито първенство на Австралия. Това събощи самият той. Бившият №1 в световния тенис даде положителна проба за коронавирус преди дни.

Британецът призна, че той и щабът му са водили разговори с организаторите на Australian Open, за да намерят компромис как може да се подготвя докато е в карантина, но така и не се е стигнало до такъв.

Мъри, който е петкратен финалист на Аустрелиън Оупън, сподели, че се е опитал да издейства по-кратък период на карантина в Австралия от организаторите на турнира, но това не се е получило. “Изключително съм разочарован да ви споделя, че няма да участвам на Аустрелиън Оупън. Поддържахме постоянен диалог с Тенис Австралия, за да се опитаме да намерим решение, което ще ми позволи някаква по-гъвкава карантина, но нямаше как да стане. Искам да благодаря на всички за опитите им. Много съм разочарован, обичам Австралия и този турнир”, сподели Мъри в социалните мрежи.

Първия за годината турнир от Големия шлем ще пропусне и Роджър Федерер, но в Мелбърн ще играят първите двама в световната ранглиста Новак Джокович и Рафаел Надал.