Анахид Тачева отключила тежко заболяване след смъртта на Митко

Една от най-красивите и безспорно най-обичани телевизионни говорителки в България – Анахид Тачева скоро се прибира в родината си, след като полетът й от Щатите бе отлаган на няколко пъти заради пандемията от коронавирус.

Първата дама на Първа програма – както наричат и до днес Тачева, на 15 октомври навърши достолепните 80 години, но е все така очарователна и магнетична поне на външен вид. В душата й обаче има голяма болка, която съдбата й нанася преди четири години, когато внезапно си отиде синът й Димитър Цонев.

Американските медии тиражираха неотдавна информация, че Анахид Тачева е отключила тежко заболяване вследствие на жестоките моменти, през които трябваше да мине в живота си. Освен синът си Димитър Цонев, малко преди това тя губи и голямата си любов – Васил Тачев, пише „Труд“.

От няколко години Ани, както всички я наричат, живее в Америка при семейството на най-малката си дъщеря, която носи нейното име. Имението на наследничката й Анахид, която има двама сина, е в Хамптън, в щата Вирджиния.

Анахид Тачева е от смесен брак, майка й е българка, а баща й е арменец. Той има два магазина на столичната улица „Московска”. След 9 септември 1944-а му ги взимат и започва да работи на улица „Пиротска”. Успява да купи апартамент на централната софийска улица „Патриарх Евтимий“, който после продават.

Звездата на красавицата изгрява във втората половина на 50-те. По онова време 16-годишната стройна като топола девойка е манекенка към „Дом на модата“. И докато дефилирала по ревюта, непълнолетната Ани се запознава с Коста Цонев. Младият актьор я ухажвал упорито, макар все още тя да е ученичка.

„Сваляше ме, като ми купуваше портокали. Тогава те бяха дефицит“, разказвала е в интервюта Анахид. Когато влюбеният до уши Коста отишъл да иска ръката й от нейната майка, родителката отсякла: „Нямам дъщеря за женене!“ Въпреки отказа й, младите се бракували. И така започва една от най-коментираните родни любовни истории по онова време. Двамата се женят и развеждат два пъти, но остават добри приятели. Имат две деца – Митко и Теодора, която дълги години живее в Италия.

Вторият мъж в живота й е бизнесменът и дипломат Васко Тачев – човекът, с когото живее 37 години. До 2012 г., когато той умира от сепсис вследствие на сърдечна операция. Когато се женят, той е заместник търговски представител в Австрия. От него е дъщеря й Анахид.

Любопитна подробност е, че навремето пророчицата Ванга й предрича всичко, но понеже тогава Ани Цонева е омъжена за втори път за Коста, не й вярва.