Алекс Георгиев от „Рейнджърс“ с проблеми с визата

Алекс Георгиев от „Рейнджърс“ с проблеми с визата

Руският хокеен вратар с български корени Александър Георгиев може да пропусне тренировъчния лагер на „Ню Йорк Рейнджърс“ от Националната хокейна лига на САЩ и Канада заради проблем с работната виза, съобщава Newsday Sports.

Георгиев в момента е във Финландия в очакване на подновяване на работния си документ. Това е необходимо, тъй като през октомври 24-годишният хокеист подписа нов двугодишен договор с „Рейнджърс“.

При завръщането си в Ню Йорк Алекс Георгиев ще трябва да премине задължителна тридневна карантина. Вратарят играе за „Ню Йорк Рейнджърс“ от 2017 г. През миналия сезон в НХЛ той записа 34 мача, като допусна средно по 3,04 гола на мач и има 91 процента отразени удари. По предварителни данни следващият сезон в лигата ще стартира на 13 януари, а повечето тренировъчни лагери ще започнат в края на декември. Комисарят на НХЛ Гари Бетман заяви, че се надява първенството да протече при по-лек режим.

С руския национален отбор Александър Георгиев пък спечели бронзови медали от световното през 2019 г., като пази в два мача и не допусна нито един гол.