Александър Симов: Един мъчен парламент, който тръгна много трудно

Александър Симов: Един мъчен парламент, който тръгна много трудно

Един мъчен парламент, който тръгна много трудно. Той е отражение на едно доста разделено общество. Това мнение изрази в „Тази неделя“ Александър Симов от БСП.

„Страната отчаяно се нуждае от редовно правителство, защото този цикъл, в който сме влезли от две години насам, просто започва да изморява избирателя и политическите партии“, коментира Симов.

Според него всеки компромис вероятно ще бъде платен много трудно. Той заяви още, че е абсурдно на БСП да бъде преписвано, че само чака да влезе в коалиция с ГЕРБ

„Ние сме единствената партия, която никога не е колаборирала с ГЕРБ в политическия смисъл на думата. Това е абсурдно“, категоричен бе бившият депутат.

„Два дни беше забавно да гледаш как ГЕРБ биват гърчени особено след тяхната нелепа претенция, че след като са първа политическа сила, им се полага всичко. На третия ден вече беше ясно, че е поставен под заплаха самият парламент. БСП спаси парламента от този гърч, не ГЕРБ“, заяви Александър Симов.

Позицията на БСП е, че няма да преговарят с ГЕРБ за първия мандат. Той изрази и личното си мнение, че хартиената бюлетина трябва да се върне, но това не означава отмяна на машинния вот, а просто да има опция и да се прави и на хартия заради избирателите, които не могат да се справят с машините