Александър Сиди: Виждаме пагубните резултати от работата на демократичните либерални хорица

Александър Сиди: Виждаме пагубните резултати от работата на демократичните либерални хорица

Темата за Шенген и РСМ е една и съща, тя е част от българското политическо лицемерие. Не съм чул за нито един грък, пребит в Македония, а те не я признаваха като държавно образувание 20 години. Продажниците от 47-ото Народно събрание успяха да успят народа години наред. Това заяви съпредседателят на ВМРО Александър Сиди в ефира на предаването „Денят ON AIR“.

По думите му „днес виждаме пагубните резултати от работата на демократичните либерални хорица, които управляваха през последните 2 години“.

„България трябва да стопира преговорите за членство на РСМ в ЕС. Не може да се продължава с този говор на омразата, тази държава не желае да се ревизира по никакъв начин“, категоричен бе той. Според Сиди българите, живеещи на територията на РСМ, се страхуват.

Пред Bulgaria ON AIR гостът коментира и темата за отказа на Австрия и Нидерландия България да бъде приета в Шенген.

„Съоръжението на границата само по себе си не може да спре мигрантския натиск. Когато един граничен полицай застреля някой на браздата, започва да пише кофи с мастило и да се обяснява защо го е направил. Полицаят, застанал на границата, е отишъл със собствените си маратонки, няма бронежилетка и добро въоръжение, което да може да използва. Не може полицията да не знае кои са каналите“, каза той.

Сиди е на мнение, че когато бежанците отидат на границата, сложат стълбата и тръгнат да минават – срещу тях трябва да има жива сила, която да има право да стреля.

„Когато имаме правителство, което излиза и казва, че нито един български куршум не е заминал за Украйна, а една година по-късно се пише, че Кирил е спасил Украйна и цяла Европа, тогава разбирате, че става дума за тежко лицемерие“, обобщи гостът.