Актьор арестуван за хвърлени яйца по здравния министър

Актьорът Даниел Михайлов, който беше уволнен от Габровския театър, беше арестуван днес за хвърлени яйца по здравния министър д-р Костадин Ангелов.

Двама младежи пресрещнаха днес в Пловдив автомобила на министъра с плакат „Оставка, мутро“. Задържан е и вторият участник в акцията, който е с 24 криминални регистрации, предаде БТВ.

„Това става, когато се опитваш да се бориш за по-добро бъдеще – репресии. Първо ме уволниха от театъра, защото ходя по протести, сега ще ме вкарат в районното, дет нямам никакви криминални прояви“ коментира Михайлов във видео, публикувано във фейсбук групата „Протести Пловдив“.

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов днес присъства на заседание на Медицинския щаб в Областна администрация днес. Целта бе да се запознае със създадената организация в здравните заведения на територията на областта и предприетите мерки за ограничаване разпространението на Ковид-19 от Областния кризисен щаб до момента.

Нямах възможността да разговарям с тях. Диалогът и разрешаването на проблемите се водят на маса и с нормален тон, а не с някакъв тип агресия. Не съм видял да ме замерват, коментира от своя страна министърът.