Актьор арестуван за хвърлени яйца по здравния министър

Актьор арестуван за хвърлени яйца по здравния министър

Актьорът Даниел Михайлов, който беше уволнен от Габровския театър, беше арестуван днес за хвърлени яйца по здравния министър д-р Костадин Ангелов.

Двама младежи пресрещнаха днес в Пловдив автомобила на министъра с плакат „Оставка, мутро“. Задържан е и вторият участник в акцията, който е с 24 криминални регистрации, предаде БТВ.

„Това става, когато се опитваш да се бориш за по-добро бъдеще – репресии. Първо ме уволниха от театъра, защото ходя по протести, сега ще ме вкарат в районното, дет нямам никакви криминални прояви“ коментира Михайлов във видео, публикувано във фейсбук групата „Протести Пловдив“.

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов днес присъства на заседание на Медицинския щаб в Областна администрация днес. Целта бе да се запознае със създадената организация в здравните заведения на територията на областта и предприетите мерки за ограничаване разпространението на Ковид-19 от Областния кризисен щаб до момента.

Нямах възможността да разговарям с тях. Диалогът и разрешаването на проблемите се водят на маса и с нормален тон, а не с някакъв тип агресия. Не съм видял да ме замерват, коментира от своя страна министърът.