Ад за тенисистите под карантина в Мелбърн, Пиронкова също в изолация

Напрежението пред първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open, се засилва все повече и е на път да ескалира.

Както е известно, заради мерките срещу COVID-19 цели 72-ма тенисисти при мъжете и жени са поставени под изолация. В това число изглежда попада и българката Цветана Пиронкова, която е пътувала в самолет с пътник, който е дал положителен тест. За това алармира журналистката, пътувала в самолета с Пиронкова, Сара Ерани, Лесия Цуренко, Михаела Бузарнеску и други тенисистки – Стефани Майлс, която разкри, че спешно е била привикана за COVID-19 тест заради заразен пътник. Самата Пиронкова още не е потвърдила това. По същата причина пък Григор Димитров няма да може да разчита на помощта на треньора си Данте Ботини.

Новак Джокович надигна глава и написа писмо с искания за въпросните спортисти, които са насочени към организаторите на Australian Open. Сърбинът пожела по-добра храна, осигуряване на всичко необходимо за тренировка в хотелските стаи, както и настаняване в частни къщи, които да разполагат с тенис корт. Джокович е пожелал и всекидневни тестове на изолираните играчи, като при отрицателни резултати да се намалява срокът на изолацията.

Много от тенис звездите също скочиха на организаторите на турнира в Мелбърн. Част от тях се снимаха как използват стените в стаите, за да тренират, а други се оплакаха от храната.

Ализ Корне, която бе в самолета с Пиронкова, изрази мнение, че е трябвало предварително да се знае, че има положителен пътник в летателния апарат и признава, че би помислила, преди отново да участва на Australian Open. Сара Ерани директно отсече, че не би пътувала за Австралия, ако е знаела какво я очаква.

Организаторите пък вече са подготвили глоби за играчи, които не спазват карантината. Един от тенисистите, чието име не се споменава, се похвали сам, че е поръчал храна за целия етаж и я е раздал. Друг пък е разговарял със свои колега в коридора. Всички са заплашени от глоби по 20 000 долара.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share