Адриан Андреев е на победа от основната схема на „Ролан Гарос“

Адриан Андреев е на победа от основната схема на „Ролан Гарос“

Адриан Андреев е само на победа от класиране за основната схема на Откритото първенство на Франция по тенис. В среща от втория кръг на квалификации българинът надигра с 6:2, 7:5 аржентинеца Хуан Пабло Фикович за час и 45 минути игра, предава БТА.

22-годишният Андреев, който за пръв път играе на турнира в Париж, спечели първия сет на мача без големи затруднения. Той направи пробив още в първия гейм на мача, а с още един такъв в петия гейм павира пътя си към спечелването на първата част.

Много по-равностоен и драматичен се оказа вторият сет на мача. В него Фикович имаше инициативата, но Андреев показа отлична концентрация в най-важните моменти. Българинът спаси 11 възможности за пробив и не позволи на аржентинеца да реализира нито един такъв.

Андреев изчака момента за нанасяне на решителния удар, който дойде в 11-ия гейм. В него той реализира единствения пробив във втория сет и веднага след това на свой сервис приключи срещата.

В последния трети кръг от квалификациите Адриан Андреев ще играе с друг аржентинец. Това е номер 227 в света Дженаро Оливери, който спечели също с 6:2, 7:5 срещу белгиеца Михаел Геертс. До момента нито Андреев, нито Оливери имат загубен сет в квалификациите на „Ролан Гарос“. Двамата нямат и мачове помежду си.