Адв. Марковски: Делото за убийството на Милен Цветков няма да е дълго

Адвокат Марин Марковски коментира пред БНТ ще има ли присъда за обвиняемия Кристиан Николов, който уби при катастрофа журналиста Милен Цветков.

Присъдата трябва да действа и превъзпитателно на други, склонни да прекрачат закона, това е част от смисъла й, категоричен е адвокат Марковски.

Той потвърди, че обвиняемият за катастрофата Кристиян Николов е под домашен арест, но категорично заяви, че това не значи, че ще бъде оневинен от магистратите. В правото има презумпция за невиновност. Освобождаването под домашен арест не означава, че той няма да получи присъда или ще получи оправдателна присъда, категоричен е адвокат Марковски.

Събраните доказателства са математически. Безапелационно е доказано, че той е карал колата – има експертиза, отпечатъци. Другите хора в колата ще кажат в залата кой е бил зад волана, убеден е адвокат Марковски. По думите му, прокуратурата ще даде фактите, защото следствието по научен начин е събрало доказателства.

Според адвокат Марковски дали Милен Цветков е загинал в автомобила си или е изведен от него от свидели и е направил няколко крачки, не само не може да натежи при определяне на присъдата, но няма юридически смисъл. Причината за смъртта е удар – дали той ще направи няколко крачки, или ще почине в болница – причината е ударът, обясни Марковски.

Той прогнозира, че ако след Нова година ще започне делото, при всички случаи, то няма да продължи много, защото не е голямо по доказателствен обем и в края на март може да има присъда. След това втора инстанция, ВКС, смятам, че в рамките на година ще приключи, заяви правозащитникът.

 

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share