Агресия на пътя! Шофьор нападна колега заради драскотина, иска 100 лева

Агресия на пътя! Шофьор нападна колега заради драскотина, иска 100 лева

Шофьор бе нападнат от колега на пътя, след инцидент на главен пловдивски булевард. Пострадалия ожулил колата на нападателя си, а последния го нападнал и изнудвал за пари.

Инцидентът е станал на булевард „Цар Борис III Обединител“, пред Панаира. Две коли са се движили по натоварения път в посока район „Северен” – мерцедес и датчия. И двете возила се изравнили една до друга преди кръговото на Водната палата. Едновременно колите тръгнали и навлезли в кръстовището. По време на маневрата обаче, водачът на датчията не спазил дистанция и ожулил мерцедеса. Шофьорът на немското возило се ядосал, изравнил се на моста с колегата си напътя и го накарал да спре пред Панаира. Така и станало.

Паркирали колите, като пръв от возилото си излязъл водача на мерцедеса. Агресивно той отворил вратата на датчията и започнал да дърпа другия шофьор. През цялото време бабаитът повтарял, че иска 100 лева.

Свидетел на случващото се разтървал мъжете, като заявил, че ще повика полиция. Шофьорът на мерцедеса се стъписал, качи се в колата си отпрашил.

Въпреки това бил повикан екип на полицията. След няколко часа агресивният водач бил издирен и повикан в районното. Там му бил съставен акт за дребно хулиганство.

Ден по-късно мъжът се изправил пред съда за определяне размера на наказанието. Магистратите го глобиха с 200 лева заради арогантното поведение и нарушаването на обществения ред.