Агресивен пациент в болница се отърва само с глоба в Пазарджик

Само административно наказание от 1800 лв. получи нападател на лекар от „Спешно отделение“ в областната болница в Пазарджик. 35-годишният Стефан Стоянов от Пазарджик бе осъден на глоба за нападението над д-р Николай Недялков.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие без разпит на свидетели и вещи лица по реда на глава 27 от НК. Подсъдимият призна вината си и така беше освободен от наказателна отговорност с налагане на административно наказание.

Според обвинението на прокуратурата на 5 февруари 2020г. в сградата на Спешно отделение е причинил лека телесна повреда, изразяваща се в травматичен оток и болезненост в областта на лявата предмишница и представляваща причинени болка и страдание без разстройство на здравето, на медицински специалист при осъществяване на функцията му като дежурен лекар в Спешно отделение при МБАЛ-Пазарджик.

Самият потърпевш доктор коментира след решението, че ще предяви граждански иск срещу нападателя си заради причинените му неимуществени вреди. Решението на съда може да се обжалва в 15-дневен срок пред Окръжен съд-Пазарджик.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share