Авторите на „Корона, чао“ писаха на Борисов: Сърдечни хора сме, пълни с любов

Авторите на хитовата песен „Корона, чао“ Драган Спасов-Дац и Александър Митевски с послание към премиера Бойко Борисов във Фейсбук.

Повод е една от последните им песни – „Целувката на Ана“ – част от албума им „Любовен паспорт „. В нея те пеят изцяло на български език.

„Господин Борисов, пиша ви на моя език, защото знам, че се разбираме добре и за двата езика нямаме нужда от преводач. За нас най-близкият съсед е като роднина. При него ходиш за помощ по всяко време, а той прави същото, когато има нужда от нещо. Дали ти трябва захар, брашно, хляб, клещи, да се пренесе нещо…, на помощ идва първият съсед“, посочват авторите.

И добавят: „Сърдечни хора сме, пълни с любов, които умеят да обичат, когато са обичани. Има и от тези другите, но ги има навсякъде. Лесно е да мразиш, трудно е да обичаш, защото любовта и приятелството търсят разбиране, а ние трябва да се разбираме“.

Изтъкват, че мисията на дуета им е да разпространява любов чрез музиката.

„За песента и любовта – няма граници, особено ако нямаме нужда от превод, за да разберем думите“,казват те и напомнят, че Борисов дори е споделил във Фейсбук предишното тяхно парче „Корона, чао“. „Колкото повече езици разбира човек, толкова по-богат е.“, казват те.

Препоръчват на Борисов да слуша песента „Целувката на Ана“ и добавят: „Да не позволим да търсим помощ от съседите на другите етажи, защото те вече имат своя първи съсед“.

Отговорът на Бойко Борисов

„Благодаря за поздрава! В тези нелеки времена е важно да се подкрепяме. Точно както през годините ние винаги сме го правили за нашия първи и най-близък съсед! И точно защото сме най-близки не трябва да допускаме да се отдалечим. Приятелството между нас е силно. А най-силните връзки са най-емоционални. Но това не означава, че трябва да се отмятаме от обещанията си и да се обиждаме“. С тези думи във Фейсбук премиерът Бойко Борисов отвърна на поздрава на авторите на македонския хит „Корона, чао“.

Премиерът посочва, че „като приятели трябва да сме честни един към друг“. „Така ще продължим напред. Ако се инатим, проблемите ще останат. Решението е диалог, солидарност, разбиране. За едно по-добро утре! Ние сме готови да помогнем. Искаме да видим същото и у нашите съседи и приятели“, пише още премиерът.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share