Автомобили, които не се нуждаят от загряване на двигателя

Есенното застудяване вече настъпи, което означава, че въпросът дали да загреете двигателя преди пътуване отново е актуален. Експерти посочиха автомобилите, които не се нуждаят от загряване на двигателя след стартирането му.

Една от тези машини е руската LADA Vesta, чиито двигатели могат лесно да издържат на повече от един студен старт, така че не се нуждаят от цялостно загряване.

Същото се отнася и за 1.4 и 1.6 литровите двигатели Gamma, известни от популярните корейски седани KIA Rio и Hyundai Solaris. Методът за суха втулка, използван за тяхното сглобяване, повишава надеждността, улеснява ремонта (ако е необходимо) и намалява износването при студен старт.

„Да не забравяме за съвременните масла. Ако смазката е с добро качество, дори при силна слана нищо няма да се случи с двигателя “, отбелязват експертите.

Що се отнася до дизеловите двигатели, те се нагряват, поради своя дизайн, винаги по-дълго от бензиновите.

„Факт е, че двигателите за тежко гориво са направени от по-здрави сплави, така че е обемист. Освен това в двигателя се излива по-голям обем масло и охлаждаща течност. Но такъв агрегат също ще се стартира без затруднения, докато горивната помпа изпомпва дизелово гориво “, казват експертите.

Въз основа на това дизеловите двигатели на Renault Duster и Toyota Land Cruiser 200 бяха обявени за най-безпроблемните по отношение на стартирането в студено време.

Споделете това с Вашите приятели:
Pin Share